Aangenaam

lighthouse

 

LogoVMcp_web

Mijn naam is Jan Nouwen. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam als consultant en coach. Ik begeleid mensen en organisaties met verandering gericht op high performance, flow en stressreductie.

Coaching en training

Ik coach en train mensen om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van hun brein. Zoals je op een sportschool het lichaam traint en sterker en fitter maakt, zo kan je met mij het brein trainen. Zodat je nooit meer het gevoel hebt dat dat je ‘er niet uithaalt wat erin zit’ en zodat je altijd toegang hebt tot je diepste creativiteit en inzichten.

De coaching is praktisch, down to earth en vooral… meetbaar. Met behulp van diverse biofeedback instrumenten bepalen we jouw koers en houden we nauwkeurig je vorderingen bij. Je weet exact waaraan je werkt, wat je resultaten zijn en hoe je het kan toepassen in je leven en werk. Lees hier alles over onze high intensity braintraining Best Brain for Business.

Organisatieontwikkeling

De praktijken en structuren in organisaties zijn vaak regelrechte flow killers. De stress is hoog en veel mensen hebben het gevoel dat ze het beste deel van zichzelf thuis moeten laten, omdat ze daar geen ruimte voor ervaren op hun werk. Het gevolg is halfbakken aanwezigheid en gebrek aan passie, verbinding en ‘sense of purpose’, wat zich toont in rigiditeit en behoudzucht in plaats van innovatie en flexibiliteit.

Hoe zouden organisaties eruitzien als hun structuren, praktijken en cultuur heelheid en flow zouden bevorderen? Mensen zouden uitdagen en ondersteunen om alles van zichzelf mee te nemen en in hun werk tot uitdrukking te brengen? Hoe zouden besluitvorming, sturing, communicatie en innovatie eruitzien?

Dit is de crux van mijn werk als organisatieontwikkelaar: best brains optimaal organiseren en laten samenwerken.

In plaats van lange en kostbare trajecten kies ik voor een aanpak die kort en krachtig is: maximaal effect bij een minimale investering. Hoe doe ik dat?

We brengen snel de situatie in kaart, al of niet met behulp van een aantal eenvoudige en betaalbare instrumenten. Hierbij gaat het altijd om een combinatie van twee dingen: de omstandigheden en onze innerlijke reactie daarop. Wat vragen de omstandigheden en wat voor soort verandering brengt dat met zich mee? Wat hebben we in huis en welke veranderdynamiek is er al van nature aanwezig waarvan we gebruik kunnen maken?

Op basis hiervan kiezen we de optimale interventies. Geen gesleur aan mensen of teams, maar gebruik maken van wat er al is. Hier een zetje geven, daar wat obstakels opruimen, kleine, maar welgemikte acties die de aanwezige energie en dynamiek versterken en richten. En ondertussen wordt de verandercapaciteit in je onderneming of team steeds groter.

Dit betekent dat mijn rol zich meer op de achtergrond afspeelt dan je misschien gewend bent van consultants en coaches. Een vinger aan de pols en waar nodig snelle, guerilla-achige acties.

Klanten

Ik werk met ondernemers, managers en professionals die:

–  ongeacht de omstandigheden permanent stressvrij willen leven en werken;
–  het beste uit zichzelf en hun business willen halen en vooral als er veel op het spel staat;
–  voor grote uitdagingen staan met forse impact op hun organisatie;
–  vastzitten en vooruit willen.

Partners

Voor Best Brain for Business werk ik nauw samen met de volgende personen en organisaties.

Eugenie van Ruitenbeek. Eugenie heeft een ruime achtergrond als businessadviseur en trainer. Als coach is zij expert in het begeleiden van mensen in high consequence situations.

Het Institute for the Awakened Mind (IAM), een internationaal consortium van practitioners, getraind in EEG-gebaseerde mentale training.

ValueMatch. ValueMatch levert instrumenten die inzicht geven in de diepere dynamiek in organisatiecultuur, teams en persoonlijke interacties. Deze instrumenten zijn gebaseerd op Spiral Dynamics®

 

Klik hier voor mijn CV.